Kryddiga biffar med chili & koriander, Ugnsrostade rotfrukter & Getostkräm 4 port

Den här rätten är lite lyxigare och passar bra till helgen. Om man inte tycker om koriander kan det ersättas med exempelvis basilika. Det som gör receptet är de kryddiga biffarna tillsammans med kombinationen av getost, rödbetor och ruccola. Väldigt gott!

rimg0482.jpg

Här är ett videoklipp på hur du gör receptet: http://www.youtube.com/watch?v=t5HXB-0lXfM&context=C44c9f48ADvjVQa1PpcFMGc__HmH0UlYmM5qy-96Qy_776WHyOz2s=

Ingredienser

Biffar

600g köttfärs

1 chili

1 kruka koriander alternativt 1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2 msk sweet chili

2 tsk soja

1 st lime

1 st gul lök

1 ägg

Svartpeppar, salt

Ugnsrostade rotfrukter

2 morötter

2 palsternackor

4 rödbetor

1 rotselleri

Olja, salt och peppar.

Getostkräm

200 g getost

3 dl turkisk yoghurt

Salt, peppar, ev lite pressad citron

 

En näve ruccola

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skala rotfrukter och skär i stavar eller klyftor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och blanda väl. Baka rotfrukterna mitt i ugnen i ca 30 min, tills de har fått fin färg och är mjuka.

3. Fortsätt med biffarna och finhacka lök, chili och koriander och häll i bunke.

4. Lägg i köttfärs och pressa i vitlök med en vitlökspress.

5. Tillsätt soja, sweet chili sås, rivet skal och saft från lime. Häll i ägget, och krydda med salt och peppar.

6. Rör snabbt ihop till en färs och forma till lagom stora biffar.

7. Mosa getosten och häll i en skål. Tillsätt turkisk yoghurt, salt, peppar och basilika.

8. När rotfrukterna börjar bli klara, stek biffarna på medelstark värme.

9. Servera rotfrukterna på en bädd av ruccola, tillsammans med getostkrämen och biffarna.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.