NäringsriktLiv's rågbröd 1st

Detta recept kommer ursprungligen från "a piece of cake" av Leila Lindholm, men vi har gjort om det genom att använda mer näringsrika ingredienser och ta bort onödiga tillsatser. Brödet är fiberrikt och fyllt med massor av gott som nötter, frön och torkad frukt. Det går snabbt att baka och är dessutom supergott!

rimg0453.jpg

Ingredienser

4,5 dl filmjölk

½ dl mörk sirap

1 dl aprikoser

1 dl hasselnötter alt sötmandlar

1 dl vetekross

1 dl rågkross

2 dl rågflingor

1 dl pumpakärnor

5,5 mjöl (varav 2 dl siktat dinkelmjöl och 3,5 fullkornsmjöl av dinkel eller
fullkorn, se www.naringsriktliv.n.nu/sadesslag för mer fakta om mjöl)

1 dl krossade linfrön

1 tsk salt

1 dl lingonsylt

1 ½ tsk bakpulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka hasselnötter och aprikoserna grovt blanda ned i filmjölken.

4. Blanda ned rågflingor, pumpakärnor, krossade linfrön, vetekross och rågkross.

5. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separatskål. (så det inte blir klumpar av bakpulver) Vänd ned i smeten.

6. Tillsätt lingonsylten.

7. Lägg ut bakplåtspapper i en avlång brödform och toppa med pumpakärnor och rågflingor.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.