Lax med pestotäcke och en härlig sallad av matvete 4 port

  147.jpg  

Ingredienserrimg0527.jpg

4 laxfiléer

1 näve valnötter

1 burk pesto

1 halv påse ruccola

2 dl matvete

Ca 150 g feta ost

1 granatäpple

1 rödlök

15 körbärstomater


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg laxen i en ugnssäker form och salta. Täck laxen med pesto och toppa med valnötter. Stek i mitten av ugnen i en kvart för rosa kärna eller ca 25 minuter för genomstekt.

3. Koka matvete enligt anvisningar på paket. Tillsätt gärna ¼ grönsaksbuljong för mer smak.

4. Skär körbärstomaterna i halvor, strimla löken, och skär fetaosten i tärningar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Låt matvetet svalna innan det hälls ner i skålen. Tillsätt slutligen granatäpplet. Ett tips är dela granatäpplet på mitten, ta ena halvan mot handen och banka ut juvelerna med hjälp av en träslev.

5. Servera salladen med laxen.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.