Rebecka's Granola Bars 12 st

Granola är en slags müsli och just Granola bars är vanliga i bl.a. USA. I Sverige skulle man istället kalla dem för müslibars. Min inspiration kommer ifrån när jag var i England och åt dessa goda bars på Starbucks. Efter många försök har jag äntligen lyckats få ihop ett bra recept. Dessa kan ersätta det vanliga fikabrödet och kan serveras till glass eller som mellanmål. De är härligt sega och lagom söta och är både näringsrika och enkla att göra.

                     rimg0572.jpgrimg0576.jpg

 Ingredienser

3 dl havre (blanda gärna vanligt havre med råg flingor.)

1 dl sötmandlar

1 dl kokos

½ dl flytande honung

1 msk kanel

1 dl papaya/aprikos

1 dl russin svarta/ gula eller tranbär

1 dl pumpakärnor

2 st ägg

100 g smör eller 1 dl rapsolja (det blir godare med smör men blir lite nyttigare med rapsolja.)

rimg0548.jpg
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mixa grovt sötmandlar, aprikoser, kokos, havre tillsammans med honung och kanel i en matberedare.

3. Vänd ner tillsammans med russin, ägg och rumsvarmt smör i en bunke.

4. Häll ut i en form eller på en bakpappersklädd plåt och forma till en rektangel. Toppa med lite kokos. Pressa samman smeten med en gaffel, ca 1-2 cm. 

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min

6. Låt kakan svalna innan den skärs upp i ca 12 bars.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.