Fruktsallad med kokos-och vaniljgrädde & honungsrostade nötter 2 port

Fruktsallad är en klassiker och kommer alltid att kategoriseras som den mest näringsrika efterrätten. Det går att göra i många varianter, till både vardags och fest. Genom att toppa med grädde och honungsrostade nötter blir den festligare och snäppet godare.

143.jpg

 

Ingredienserrimg0501.jpg

1 mango

2st kiwi

¼ honungsmelon

2dl jordgubbar, gärna färska

2dl vispgrädde (gärna mellangrädde)

½ tsk vanilj frön

1dl kokos

1dl blandade nötter ex. cashewnötter, sötmandlar, solrosfrön.

1 tsk honung

rimg0500.jpg

Gör så här:

1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en varm stekpanna. Tillsätt honungen efter några minuter och låt nötterna få karamelliseras. Låt svalna.

2. Vispa grädden lätt och tillsätt kokos och vanilj frön.

3. Skär frukterna i bitar och varva med de honungsrostade nötterna i skålar. Toppa med grädden och lite av de honungsrostade nötterna.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.