Blåbärsmuffins med vanilj ca 20 st

  rimg0514.jpg

Ingredienser

1 dl rapsolja

2 dl mjölkrimg0507.jpg

Skal av 1 citron

2 ägg

1,5 dl råsocker

4 dl mjöl (varav 2 dl siktat dinkelmjöl och 2 dl fullkornsmjöl av dinkel eller vete. se www.naringsriktliv.n.nu/sadesslag)

2 tsk bakpulver

1 tsk vanilj frön

2 dl blåbär, frysta eller färska

1 nypa salt

 Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Värm rapsolja, mjölk och rivet skal från en citron, fingervarmt (37®), i en kastrull.

3. Vispa ägg, socker och vaniljfrön fluffigt.

4. Rör ner vätskan.

5. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar på en plåt, gärna en muffinsplåt och varva smeten med blåbär i formarna tills de är fyllda till 2/3. Toppa med några bär.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.